fbpx

video | Un italian va deveni primul DJ din spațiu. Muzica mixată va fi transmisă din cosmos la bordul unui vas de croazieră din Ibiza

An de an, omenirea face noi progrese în ceea ce ține de cosmos și viața pe o navă spațială. În acest an va avea loc o nouă premieră – un astronaut italian va deveni primul „DJ din spațiu” pentru că va mixa de la bordul Spației Spațiale Internaționale. 

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Luca Parmitano va mixa timp de aproximativ 20 de minute, iar muzica va fi transmisă din spațiu la bordul unui vas de croazieră din Ibiza. Acolo se va da o petrecere exlusivă la care vor participa circa 3000 de oameni, iar italianul va fi cel care va deschide evenimentul.

„Scopul nostru este să aducem spaţiul mai aproape de publicul larg astfel încât să înţeleagă ce se întâmplă pe Staţia Spaţială Internaţională”, a declarat Jean-François Clervoy, astronaut francez.

„Muzica este o limbă universală, pe Pământ și pe Stația Spațială Internațională. Săptămâna aceasta voi pune muzică, transformându-mă în „DJ-ul din spațiu”, a spus astronautul italian.

În vârstă de 42 de ani, Luca Parmitano a plecat de pe Pământ pe 20 iulie la bordul unei capsule Soyuz, pentru a lua parte la o misiune de șase luni. Astronautul italian se află la a doua expediție după ce s-a mai aflat la bordul Stației Spațiale Internaționale în 2013.

Parmitano a precizat că s-a pregătit pentru acest moment cu DJ-ul german Shuuk. Astronautul va mixa în timpul său liber, au precizat oficialii Agenţiei Spaţiale Europene, pentru a nu fi criticați că muzica dă peste cap programul strict al experimentelor desfășurate în spațiu.

Articole asemănătoare

Back to top button