fbpx

video | Un deputat al Partidului ȘOR, despre publicarea raportului Kroll 2: Arată ca referatul unui student din primul an de faculatate

Deputatul Partidului Șor, Denis Ulanov, a susținut astăzi un briefing de presă, cu referire la raportul Kroll 2, publicat ieri de Comisia de anchetă a furtului miliardului, condusă de parlamentarul din partea Blocului ACUM, Alexandru Slusari.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Ulanov a declarat că respectivul document nu este altceva decât o tentativă de a-l învinui pe Ilan Șor și de a distrage atenția societății de la adevărații beneficiari ai furtului.

„Este evident că noua guvernare se folosește de modalități de lucru vechi. Prin ce se deosebește Alexandru Slusari de Andrian Candu? Și unul, și altul, au încălcat prezumția nevinovăției și clauzele contractuale semnate cu compania Kroll, care prevăd nepublicarea raportului. În consecință, aseară au publicat ceva numit cu cuvinte mari „raportul Kroll 2”, de la care societatea a avut mari așteptări.

Există o mică diferență – Candu a publicat raportul integral, în timp ce Slusari a blurat anumite informații. Întrebare către toți cetățenii: Asta ați așteptat?! Așteptările voastre s-au adeverit? Ceea ce ați văzut ieri vă convine? Ce informații din acest raport răspund la principalele întrebări: Cine sunt beneficiarii și unde-s banii?”, a spus Ulanov.

Deputatul a mai menționat că celor din Partidul ȘOR nu le-a fost frică niciodată de acest raport și că au așteptat cu nerăbdare, ca toți ceilalți, publicarea lui. Totodată, Ulanov spune că din document lipsesc mult prea multe informații, motiv pentru carenu poate fi considerat veridic.

„Încetați să-mi învinuiți colegii din Partidul ȘOR. Nu au făcut ceva ilegal, nu au furat bani din nici o bancă. Mai devreme sau mai târziu totul va ieși la iveală. 

Unde este informația despre miliardele furate în perioada 2008-2012, când BNM era condusă de Gațchevici? Unde este informația despre creditele luate de firma rudelor Zinaidei Greceanîi? Unde este numele lui Filat? Chiar el spunea acum două zile că numele lui ar putea ieși la iveală după publicarea raportului. Nici numele rudelor lui Filat, care a recunoscut că sunt implicate în furtul miliardului, nu sunt în raport. Cum poate fi explicat asta? Și cel mai straniu este că nici numele lui Platon nu este acolo. Pe cine ascunde Slusari, guvernarea, Kroll?

Compania care pretinde la poziții de top în lume în ceea ce ține de dezvoltarea businessului a publicat un document care seamănă cu referatul unui student din primul an de facultate. Această agenție este cunoscută în mai multe țări ca una care falsifică datele. Compania a fost plătită pentru a-l învinui pe Ilan Șor de furt, de a distrage atenția de la beneficiarii adevărați. Este necesar doar de amintit cine a chemat Kroll-ul în Moldova – este vorba de guvernarea condusă de Filat”, a mai adăugat Denis Ulanov.

Articole asemănătoare

Back to top button