fbpx

video | Ucraina a aniversat un an de la prima bătălie câștigată împotriva rușilor

Ucraina a început să marcheze marţi prima aniversare a primelor bătălii victorioase de după invazie, a spus preşedintele Volodimir Zelenski în discursul său de aseară, referindu-se la bătăliile din nordul ţării de acum un an, când forţele Kievului reuşeau pentru prima dată să alunge ocupanţii ruşi, scrie Digi24.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Totodată, Zelenski a subliniat experienţa pe care Ucraina a căpătat-o deja, cu ajutorul partenerilor occidentali, după un an de război şi a transmis din nou compatrioţilor un mesaj de încredere că ucrainenii, care se pregătesc de o contraofensivă, vor putea ieşi învingători în cele din urmă. „Cum putem contracara teroarea rusă şi cum putem face acest lucru cu succes? Cea mai bună dovadă în acest sens este experienţa noastră, experienţa pe care ucrainenii au dobândit-o deja în alungarea ocupanţilor ruşi, mulţumită curajului luptătorilor noştri, mulţumită sprijinului partenerilor noştri, care nu vor accepta niciodată dorinţa Rusiei de a încălca ordinea juridică internaţională”, a spus Zelenski.

El precizează că Ucraina a început să marcheze marţi prima aniversare a primelor bătălii victorioase de după invazie. „La 21 martie anul trecut, la 21 martie, s-a încheiat bătălia de la Moşciun, un mic sat din regiunea Kiev, şi a fost primul pas important al ţării noastre spre victorie în acest război”, a spus Zelenski. „Au mai existat şi alţi astfel de paşi – bătălia de la Hostomel, bătălia de la Irpin, luptele din regiunile Cernihiv şi Sumî, bătălia de la Zmiinîi, o confruntare aprigă în sudul Ucrainei şi operaţiunea noastră unică de apărare care a redat libertatea regiunii Harkov”, a reamintit Zelenski.

„Încrederea noastră în victoria Ucrainei, viziunea noastră asupra unui viitor liber pentru ţara noastră, eroismul ucrainean care a uimit lumea,  toate acestea s-au născut acolo, în oraşele eroice din nordul Ucrainei, estul Ucrainei şi sudul Ucrainei, în oraşele eroilor al căror caracter nu s-a supus ocupantului nici măcar o secundă, nici chiar atunci când ocupantul a venit în casele lor”, a arătat preşedintele ucrainean.

El a transmis un mesaj de încredere şi încurajare pentru cei de pe linia frontului. „Vom obţine acelaşi rezultat şi în alte acţiuni. În bătălia eroică pentru Donbas, care va fi dominată în mod inevitabil de drapelul ucrainean, în confruntarea ulterioară din sud, care va restabili viaţa ucraineană normală în regiunea Azov, în întoarcerea Crimeei noastre, de unde a început deja migraţia celor mai precauţi şobolani ai statului terorist”, a mai spus Zelesnki.

În ce privește aprovizionarea cu muniţie şi sprijinul partenerilor, Zelenski spune că se aşteptă „la o creştere a livrărilor cu exact ceea ce avem nevoie în acest moment”.

Articole asemănătoare

Back to top button