fbpx

video | Trăiește-ți visul american. Devino elev al unei școli de vară și învață antreprenoriatul pe băncile Universității York College

Două asociații pentru tineri din Moldova invită studenţii să participe la cea de-a 5-a ediție a Școlii de Vară Americane în Domeniul Expertizei Sociale.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Programul se va desfășura în perioada 8 iunie – 7 iulie 2019 la Universitatea York College, City University of New York și are drept scop asigurarea unei experienţe unice de dezvoltare personală şi profesională.

La şcoala de vară vor participa 13 studenţi din Statele Unite de la universitatea organizatoare şi vor fi aleși șase studenţi din Moldova. Cei înscriși în program vor frecventa mai multe ore teoretice predate de Vadim Moldovan, doctor în social work, profesor la York College, şi vor participa la activități în teren organizate în cadrul Centrului de Reabilitare Vocaţională (VRC-Moldova) din Chişinău și satul Cărbuna.

Practica din VRC va fi orientată pe dezvoltarea modelului de antreprenoriat social prin activități creativ artistice realizate în grup. Alt aspect al practicii de stagiere va reprezenta conceperea unui simț al comunității pentru clienții cu probleme de sănătate mintală, realizând împreună cu ei diferite activități.

Pe perioada stagiului în satul Cărbuna, raionul Ialoveni, studenții moldoveni împreună cu cei din SUA vor trăi timp de două săptămâni experiența stilului de viață rural și vor avea oportunitatea de a contribui la dezvoltarea acestei comunități, învățând și aplicând metode de organizare comunitară, de antreprenoriat social și de abordare sistemică.

Articole asemănătoare

Back to top button