fbpx

video | Susținătorii blocului „Victorie” au ieșit la protest. Verejanu anunță că mai multe persoane au fost reținute

Vineri, 14 iunie, în fața Parlamentului, mai multe persoane s-au adunat pentru a protesta în sprijinul blocului politic „Victorie”, cu doar câteva momente înainte ca deputații să se întrunească în ședință. Protestul survine după ce, ieri, 13 iunie, Marina Tauber, Vasile Bolea și alți cinci parlamentari neafiliați au primit interdicția de a participa la următoarele cinci ședințe plenare.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Protestatarii scandează lozinci împotriva guvernării și a deciziei luate de Legislativ. Printre aceștia se numără Marina Tauber, Denis Ulanov, Vasile Bolea, Reghina Apostolova, Vadim Fotescu, Irina Lozovan și Alexandr Nesterovschi.4

Deputații blocului Victorie, afiliați lui Șor, au anunțat și despre inițierea procedurii de demitere a președintelui Parlamentului, Igor Grosu. „În fața dumneavoastră semnăm inițiativa legislativă privind demiterea președintelui Parlamentului și o vom transmite colegilor din blocul Comuniștilor și Socialiștilor”, a declarat Marina Tauber.

„Motivele care stau la baza acestei inițiative sunt acțiunile ilegale ale președintelui Parlamentului, care încalcă grav prevederile Constituției, legislația în vigoare și Regulamentul Parlamentului.

Domnul Grosu în doar 3 ani a reușit să păteze și să umilească nu doar instituția Parlamentului, dar și pe toți cetățenii care și-au delegat proporțional reprezentanții în organul legislativ. Acest om încalcă toate principiile statului de drept și ale democrației”, se arată într-un comunicat.

Potrivit lui Pavel Verejanu, în timpul manifestațiilor, 35 de persoane, inclusiv Alexei Lungu, președintele Partidului Șansă, ar fi fost reținute și escortate la IP Buiucani.

Video AICI.

Articole asemănătoare

Back to top button