fbpx

video | Sursă de venit la bătrânețe? Un bărbat de 65 de ani din capitală, reținut după ce ar fi plantat cânepă în curtea sa

În cadrul operaţiunii speciale „MAC 2019”, demarată de Inspectoratul General al Poliţiei, oamenii legii au depistat 300 de plante de cânepă ce creșteau într-o curte din sectorul Râșcani din Chișinău.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Polițiștii au stabilit că terenul pe care creștea cânepa era prelucrat de un bărbat în vârstă de 65 ani, locuitor al capitalei, care, după comercializare, urma să obțină un profit estimat la 50.000 de lei. Individul a fost condus la Inspectoratul de Poliție Râșcani, pentru stabilirea tuturor circumstanțelor.

Plantele au fost ridicate, sigilate și expediate la laboratorul criminalistic pentru efectuarea expertizelor. Suspectul este cercetat în stare de libertate și riscă să fie sancţionat cu o amendă de la 10.000 lei la 20.000 lei sau cu muncă neremunerată în folosul comunităţii de până la 100 de ore.

Operațiunea „Mac-2019” a fost iniţiată cu scopul de a combate traficul ilicit de droguri de origine vegetală. Cetăţenii sunt rugaţi să infomeze serviciul unic 112, atunci când deţin informaţii despre cultivarea plantelor cu conţinut narcotic.

Articole asemănătoare

Back to top button