fbpx

video | Situație dramatică la Cahul. Spitalul este aglomerat, o treime dintre angajați nu activează, iar peste 60 s-au infectat cu virusul COVID-19

Spitalul din Cahul este aglomerat, o treime dintre angajați nu activează, iar peste 60 de specialiști s-au infectat cu virusul COVID-19. Despre asta a anunțat directorul instituției la o conferință de presă în vineri seară.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Actualmente, din numărul total de 300 de paturi, 100 sunt destinate bolnavilor de coronavirus, iar restul spațiilor au fost reprofilate pentru lupta cu virusul COVID-19. Și până la izbucnirea pandemiei în Moldova, spitalul ducea lipsă de cadre, însă o parte dintre cei care activau au plecat în concedii, s-au eliberat din funcții sau și-au sistat activitatea în această perioadă.

La fel, peste 60 de angajați ai spitalul s-au infectat de la debutul pandemiei, 10 au avut stare gravă și extrem de gravă, iar o asistentă medicală a decedat, lăsând trei copii orfani. Directul a îndemnat oamenii să fie responsabili și să respecte măsurile necesare, menționând că stare de spirit a angajaților spitalului este la limită și mulți ar putea să nu mai reziste dacă situația se va agrava.

„Atât a costat spitalului nepăsarea și neînțelegerea oamenilor. Atât au costat spitalul blogherii care au promovat ideea că toate acestea sunt povești. Sper că mesajul nostru a fost auzit. Starea de spirit a personalului este la limită. Dacă așa va continua, riscăm să pierdem tot spitalul și asta nu este o glumă”, a spus Oleg Creciun.

Totodată, el a precizat că autoritățile ar putea impune măsuri mai dure dacă situația nu se va ameliora, inclusiv închiderea mai multor întreprinderi din regiune și carantina.

Pentru a fi mereu informați, vă îndemnăm să vă abonați și la canalul nostru de Telegram.
Video: ziuadeazi.md

Articole asemănătoare

Back to top button