fbpx

video | Situație dramatică la Cahul. Spitalul este aglomerat, o treime dintre angajați nu activează, iar peste 60 s-au infectat cu virusul COVID-19

Spitalul din Cahul este aglomerat, o treime dintre angajați nu activează, iar peste 60 de specialiști s-au infectat cu virusul COVID-19. Despre asta a anunțat directorul instituției la o conferință de presă în vineri seară.

Actualmente, din numărul total de 300 de paturi, 100 sunt destinate bolnavilor de coronavirus, iar restul spațiilor au fost reprofilate pentru lupta cu virusul COVID-19. Și până la izbucnirea pandemiei în Moldova, spitalul ducea lipsă de cadre, însă o parte dintre cei care activau au plecat în concedii, s-au eliberat din funcții sau și-au sistat activitatea în această perioadă.

La fel, peste 60 de angajați ai spitalul s-au infectat de la debutul pandemiei, 10 au avut stare gravă și extrem de gravă, iar o asistentă medicală a decedat, lăsând trei copii orfani. Directul a îndemnat oamenii să fie responsabili și să respecte măsurile necesare, menționând că stare de spirit a angajaților spitalului este la limită și mulți ar putea să nu mai reziste dacă situația se va agrava.

„Atât a costat spitalului nepăsarea și neînțelegerea oamenilor. Atât au costat spitalul blogherii care au promovat ideea că toate acestea sunt povești. Sper că mesajul nostru a fost auzit. Starea de spirit a personalului este la limită. Dacă așa va continua, riscăm să pierdem tot spitalul și asta nu este o glumă”, a spus Oleg Creciun.

Totodată, el a precizat că autoritățile ar putea impune măsuri mai dure dacă situația nu se va ameliora, inclusiv închiderea mai multor întreprinderi din regiune și carantina.

Pentru a fi mereu informați, vă îndemnăm să vă abonați și la canalul nostru de Telegram.

Video: ziuadeazi.md

Articole similare

Back to top button
Close