fbpx

video | Și-ar fi câștigat bănuții din muncă… necinstită. Patru indivizi din Găgăuzia, reținuți pentru furturi de locuințe

O grupare criminală a fost documentată și destructurată de către ofițerii de investigație ai Direcției de Poliție a municipiului Chișinău și IP Buiucani. Indivizii ar fi comis mai multe furturi din locuințe, în proporții deosebit de mari.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Suspecții s-au dovedit a fi patru bărbați cu vârstele cuprinse între 25 şi 30 ani, originari din UTA Găgăuzia. Aceștia au fost monitorizați de forțele de ordine timp de o lună.

Conform datelor și probelor acumulate până în prezent de polițiști și procurori, indivizii ar fi spart cel puțin șapte locuințe din orașul Durlești, pe parcursul lunilor februarie-aprilie. Bănuiții ar fi pătruns în case după ce se asigurau că proprietarii lipsesc, prin metoda forţării geamurilor din termopan, de unde ar fi sustras bunuri materiale cum ar fi: bijuterii din aur, bani, telefoane mobile. Acțiunile indivizilor au fost surprinse de camerele de supraveghere.

Ulterior, polițiștii au desfăşurat percheziţii autorizate la domiciliile lor, unde au depistat și ridicat bunurile materiale sustrase din locuințe. Potrivit proprietarilor, suma totală a prejudiciului material cauzat ar fi de cel puţin 800.000 de lei.

Acum, bănuiții sunt plasați în arest pentru un termen prelungit de 30 de zile, fiindu-le înaintate învinuiri. Aceștia sunt cercetați penal pentru furt în proporții mari, care conform legislației în vigoare prevede închisoare de la 7 la 12 ani.

Totodată, polițiștii continuă investigaţiile pentru a stabili toate circumstanţele, precum şi pentru a identifica alți complici ai acestui grup criminal.

Articole asemănătoare

Back to top button