fbpx

video | Şeful Postului vamal Cahul, soțul unei deputate PD, reținut într-un dosar de contrabandă cu țigări

Șeful Postului vamal Cahul, de la frontiera cu România, Vasile Bacalu, a fost reținut pentru 72 de ore miercuri, de către ofiețerii Serviciului Protecție Internă și Anticorupție (SPIA) al Ministerului Afacerilor Interne, dar și de procurorii raionului Cahul.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Bacalu, care este și soțul unei deputate din partea Partidului Democrat, Elena Bacalu, ar fi implicat într-un dosar de contrabandă cu țigări. Cauza penală ar fi fost pornită ca urmare a stabilirii de către autoritățile romțne a unui grup infracțional organizat, specializat pe introducerea și valorificarea pe teritoriul României în mod ilegal a unor cantități impunătoare de produse din tutun.

Subiectul a fost discutat miercuri în Parlament, democratul Dumitru Diacov făcând anunțul despre reținerea soțului Elenei Bacalu. Potrivit acestuia, cauza penală ar avea un caracter politic.

„Am înţeles că mari motive nu sunt, fiindcă înainte s-au făcut presiuni ca el să părăsească funcţia”, a menționat Diacov. 

La afirmația lui Diacov, președinta Parlamentului, Zinaida Greceanîi, a spus că a alfat despre această reținere din presă, iar „omul care nu este vinovat nu trebuie să pătimească, nu avem niciun motiv să facem vreo presiune”.

Articole asemănătoare

Back to top button