fbpx

video | Șeful Marelui Stat Major din România: Dacă Rusia va câștiga în Ucraina, R. Moldova este următoarea țintă

Dacă Federația Rusă va câștiga războiul pe care l-a declanșat în Ucraina, următoarea „țintă” va fi Republica Moldova. Declarația a fost făcută de șeful Marelui Stat Major al României, generalul Gheorghiță Vlad, într-un interviu pentru Europa Liberă publicat pe 31 ianuarie.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Populația României, la fel ca întreaga populație din Uniunea Europeană din Europa trebuie să se îngrijoreze și trebuie să adoptăm măsurile corespunzătoare pentru a fi pregătiți. Eu, personal, nu neapărat ca și militar, consider că Federația Rusă nu se va opri aici. Dacă va câștiga în Ucraina, principala țintă va fi Republica Moldova. Vom asista la tensiuni în Balcanii de vest. Cred că nu trebuie irosită nicio secundă. E un moment T0 când toate națiunile europene trebuie să se gândească la pregătirea populației”, a declarat Gheorghiță Vlad.

De asemenea, el susține că nu trebuie irosită nicio secundă, întrucât acum este momentul când toate națiunile europene trebuie să se gândească la pregătirea populației.

Putin „nu se va opri aici” dacă Rusia va câștiga în Ucraina, a afirmat în ianuarie fostul șef al spionajului american. Dacă Vladimir Putin își îndeplinește obiectivele în Ucraina, atunci Rusia „va lua la țintă” Republica Moldova sau unul dintre statele baltice, a afirmat David Petraeus, fostul șef al CIA, pentru postul de televiziune CNN.

„Să nu avem nicio îndoială că dacă Rusia obține victoria, dacă Putin va reuși să-și îndeplinească obiectivele foarte mari în Ucraina, nu se va opri acolo. Moldova va fi următoare luată la țintă, poate unul dintre statele baltice sau altele. Henry Kissinger, înaintă să moară, a spus că apărarea NATO acum începe la granița dintre Ucraina și Rusia și sunt total de acord cu asta”, a conchis Petraeus.

Articole asemănătoare

Back to top button