fbpx

video | Ședințele serale ale Guvernului Filip: Au hotărât soarta Ambasadei Moldovei în Israel și a sediului Ambasadei SUA la Chișinău

În cadrul unui briefing care a avut loc acum câteva minute, Pavel Filip a declarat că s-a întâlnit cu miniștrii pentru a aproba câteva proiecte de hotărâri.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Acesta a spus că unul din ele este alocarea unui spațiu pentru Guvernul Statelor Unite ale Americii, unde urmează a fi construită Ambasada SUA. Este vorba despre terenul de pe strada București, în locul în care s-a aflat fostul stadion republican.

Un alt proiect care ar fi fost discutat în cadrul ședinței vizează transferarea Ambasadei Republicii Moldova din Israel, de la Tel Aviv la Ierusalim.

„Am ținut în mod de urgență să aprobăm aceste două proiecte, luând în considerație și situația incertă politică pe care o avem în țară”, a spus Pavel Filip.

Totodată, Filip a accentuat faptul că deciziile serale luate de Guvernul pe care îl conduce vin să respecte angajamentele Executivului față de Statele Unite ale Americii.

Articole asemănătoare

Back to top button