fbpx

video | Se va face lumină în cazul „furtul miliardului”? Slusari: Raportul Kroll 2 va fi publicat astăzi 

Astăzi va ieși la lumină Raportul referitor la „furtul miliardului” – Kroll 2. Cel puțin asta a declarat cu puțin timp în urmă președintele Comisiei de anchetă pentru elucidarea tuturor circumstanțelor devalizării sistemului bancar din Republica Moldova și investigării fraudei bancare, Alexandru Slusari.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

În acest sens, Slusari a susținut astăzi un briefing de presă, unde a declarat că „este un fals” faptul că acest raport nu poate fi publicat.

Ieri, Comisia de anchetă, cu votul tutor membrilor, a decis ca astăzi raportul Kroll 2 să fie publicat, în pofida Procuraturii Generale care nu dorește acest lucru. Vor fi niște hașurări, la solicitarea Băncii Naționale, în ceea ce privește informația despre niște bănci internaționale, iar raportul este în limba engleză.

Cu părere de rău, acest raport nu conține cea mai importantă anexă, adica lista finală a beneficiarilor. Acea listă, din 22 martie 2018, se află la Procuratura Generală, care demult ar trebui să acționeze și să o publice. Este necesar să cerem această listă. În foarte scurt timp cred că vom face rost de ea.

Din discuția cu reprezentanții Kroll, dacă din 2015 imediat ar fi fost pornită procedura de recuperare a banilor, atunci era posibil de recuperat o sumă semnificativă. Din cauza Procuraturii noi suntem acum unde suntem. Timp de patru ani și jumătate hoții au primit acest lux de a-și ascunde banii furați”, a susținut președintele Comisiei de anchetă.

Slusari a dezvăluit și numele a doi beneficiari care ar face parte din acea listă, și anume: notara Olga Bondarciuc și Viorel Melnic.

Articole asemănătoare

Back to top button