fbpx

video | Sandu, după întrevederea cu secretara Comisiei Europene: Trebuie să îndeplinim condițiile UE până la sfârșitul lui aprilie

Republica Moldova își propune să îndeplinească toate condițiile pentru a începe negocierile de aderare a Republicii Moldova la Uniunea Europeană până la sfârșitul lunii aprilie. Afirmaţia a fost făcută de şefa statului, secretara generală a Consiliului Europei, Marija Pejčinović Burić. Este vorba de nouă condiții formulate în opinia Comisiei Europene și aprobate de Consiliul European odată cu oferirea, pe 23 iunie 2022, a statutului de țară candidată Republicii Moldova. 

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„„Republica Moldova trebuie să îndeplinească cele nouă condiții până vine misiunea de evaluare. Această misiune va veni în vară. Până atunci trebuie să ne asigurăm că sunt îndeplinite cum am convenit. Sunt câteva lucruri la care încă se lucrează, dar pe care va reuși să le finalizeze Guvernul până la sfârșitul lui aprilie. Am cerut să fie îndeplinite condițiile mai devreme, să ne asigurăm că sunt îndeplinite la standardele pe care le așteaptă Comisia Europeană. Misiunea de evaluare a Comisie Europene va veni în vară, chiar dacă anumite evaluări vor începe mai devreme. Până atunci trebuie să ne asigurăm că toate condițiile sunt îndeplinite așa cum am convenit. Trebuie să ne asigurăm că toate condițiile sunt îndeplinite așa cum am convenit”, a declarat președinta Maia Sandu.

Secretara generală a Consiliului Europei, Marija Pejčinović Burić, a salutat determinarea autorităților de la Chișinău în vederea implementării recomandările UE. Marija Pejčinović Burić a dat asigurări, într-o conferință de presă susținută în comun cu șefa statului, că Consiliul Europei va continua să ofere tot sprijinul necesar Republicii Moldova pe calea aderării la UE.

„Felicităm aceste realizări enorme pe care Republica Moldova le-a obținut. Rămânem în continuare pregătiți să ajutăm Republica Moldova pe acest parcurs. Suntem deja foarte activi în reforma justiției, în lupta împotriva corupție, mass-media, dar și alte domenii. Vă asigurăm de tot sprijinul nostru și pe mai departe”, a declarat secretara generală a Consiliului Europei, Marija Pejčinović Burić.

Articole asemănătoare

Back to top button