fbpx

video | Renato Usatîi vrea să fie președintele Moldovei: Declar război total sistemului bandiților și corupților

Președintele Partidului Nostru și primarul municipiului Bălți, Renato Usatîi, și-a anunțat aseară intenția de participare la alegerile prezidențiale, care vor avea loc pe 1 noiembrie curent.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

În cadrul discursului, politicianul a declarat că, prin acest pas, vrea să declanșeze alegeri parlamentare anticipate, dar și să pornească un război împotriva sistemului mafioților și corupților.

Liderul PN și-a anunțat candidatura la funcția de președinte al Republicii Moldova la o conferință de presă, organizată ieri la Bălți.

„Peste două luni în Republica Moldova vor avea loc alegeri prezidențiale, va trebui să dăm un răspuns – dorim să menținem acest sistem sau suntem gata să începem transformarea țării noastre într-un stat normal, în care instituțiile de stat activează pentru popor, dar nu pentru un singur om. Oamenii înțeleg că acest sistem nu poate fi reparat. El trebuie distrus din temelie, iar cei care astăzi îl susțin – băgați la pușcărie.

Lupta va fi grea. Sistemul bandiților și corupților va opune rezistență. Are cu ce și pentru ce. Este vorba despre resurse financiare extrem de mari, furate de la popor. (…) Astăzi, aici și acum, declar război total sistemului bandiților și corupților. Vă amintiți cu toții cum în mai 2014 am început să vorbesc despre furtul miliardului, când toți ceilalți tăceau. Am dovedit disponibilitate de a lupta împotriva infractorilor, le-am divulgat numele, publicând raportul Kroll.

Lupta cu corupția și cu mafia de la guvernare nu este scopul principal, ci doar un mijloc de a ajunge la acel scop, de a oferi tuturor cetățenilor bunăstare, de a rezolva problemele din economie, învățământ, sănătate și din agricultură.

Astăzi facem primul pas. Acum trebuie să ne adunăm forțele pentru a câștiga alegerile prezidențiale”, a susținut Usatîi.

Amintim că, în urmă cu câteva săptămâni, liderul PN anunța că decizia de a participa la alegerile prezidențiale din această toamnă va ține cont de opiniile cetățenilor: „Înregistrați un scurt video (de 10-15 secunde), până pe 27 august, pentru a spune dacă trebuie sau nu să candidez”.

Articole asemănătoare

Back to top button