fbpx

video | Recean, despre declarațiile lui Zelenski privind planurile Moscovei pentru R. Moldova: „Autoritățile de la Chișinău sunt pregătite”

Premierul Dorin Recean a declarat că ştie despre planurile Moscovei de a prelua controlul asupra aeroportului Chişinău pentru a putea transporta muniţii şi soldaţi prin Transnistria spre Ucraina pentru a deschide un nou front de luptă. 

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„Am menţionat nu doar eu faptul că au existat mai multe scenarii de destabilizare, inclusiv cele pe care le-aţi menţionat dvs din cuvintele domnului preşedinte Zelenski. Instituţiile noastre sunt pregătite să facă faţă unor astfel de provocări. Avem deja o experienţă destul de solidă. Ne-am consolidat capacităţile şi suntem pregătiţi pentru diferite scenarii care să vizeze securitatea Republicii Moldova”, a menționat Dorin Recean.

Referindu-se la situaţia din regiunea transnistreană, premierul Dorin Recean insistă că Rusia trebuie să-şi retragă trupele din stânga Nistrului şi mizează pe soluţionarea paşnică a acestui conflict.

„Republica Moldova s-a angajat într-un proces care presupune soluţionarea exclusiv pe cale paşnică a diferendului transnistrean. Asta înseamnă că Rusia trebuie să îşi evacueze armamentul, muniţiile. Federaţia Rusă chiar şi-a asumat această obligaţiune de nenumărate ori, trebuie să ne asigurăm că chiar şi îndeplineşte aceste promisiuni”, a declarat Recean.

Recean a mai menţionat că Republica Moldova va continua să ceară ajutor externe pentru asigurarea securităţii aeriene, dar şi pentru a ne consolida capacitatea de apărare.

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski s-a adresat vineri Conferinţei de Securitate de la Munchen, unde a insistat că este vital ca Ucraina să primească rapid mai multe arme în războiul împotriva Rusiei. Liderul de la Kiev susţine că, în timp ce Occidentul încă negociază livrări de tancuri, Kremlinul caută modalităţi de a „strangula” Republica Moldova.

Articole asemănătoare

Back to top button