fbpx

video | Protest la Ambasada Federației Ruse. Unioniștii au adus mai multe hărți ale României Mari și le-au lipit de gard

Astăzi se împlinesc 80 de ani de la anexarea Basarabiei la Uniunea Sovietică. În contextul evenimentului, membrii și simpatizanții Mișcării Politice „UNIREA” au depus flori la Piatra Comemorativă din PMAN și au lipit de gardul Ambasadei Federației Ruse mai multe hărți pe care este reprezentată România Mare.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Manifestanții au avut cu ei pancarte cu inscripția „28 mai – Ziua Ocupației Sovietice”. Hărțile lipite de gradul instituției diplomatice conțin o linie neagră care desparte Basarabia de restul ținutului.

În același timp, unioniștii spun că optează pentru relații bune cu Rusia, dar cu condiția că pe teritoriul Moldovei nu se vor afla militari străini, iar Kremlinul nu va își va impune cuvântul.

Din puncte de vede istoric, în urma pactului Ribbentrop-Molotov din 23 august 1939, semnat de Germania și URSS, pe 28 iunie 1940 trupele sovietice au intrat în Basarabia. În această zi, România a primit un ultimatum din partea sovieticilor, fiind cerută evacuarea administrației civile din Basarabia și partea de Nord a Bucovinei, în caz contrar fiind amenințată cu război.

Articole asemănătoare

Back to top button