fbpx

video | Plahotniuc își face bagajele pentru a părăsi teritoriul SUA? Usatîi: „Nu are unde să plece decât în Moldova sau România”

Vlad Plahotniuc urmează să-și facă bagajele pentru a părăsi teritoriul Statelor Unite ale Americii în următoarele zile, asta deși avocații săi au contestat decizia prin care autoritățile SUA l-au declarat indezirabil. Despre aceasta a declarat astăzi președintele „Partidului Nostru”, Renato Usatîi, potrivit căruia, decizia autorităților americane a fost coordonată și cu alte state, iar fostul lider al PDM poate ajunge doar în România sau Republica Moldova. 

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Usatîi susține că impunerea sancțiunilor împotriva lui Plahotniuc și familiei sale nu este meritul politicienilor de la Chișinău și că ar fi fost cauzată de faptul că față de el au apărut mai multe întrebări.

„A solicitat azil în SUA, însă cererea i-a fost refuzată. Pot să vă mai spun că acum el nu poate cere azil în Anglia sau alte state. Plahotniuc are la ora actuală două pașapoarte – moldovenesc și român. Avocații săi au contestat decizia autorităților americane, însă Plahotniuc trebuie să părăsească teritoriul SUA în scurt timp. Nu are unde să plece decât în Moldova sau România. Îl sfătuiesc să revină în Moldova, unde va fi reținut imediat și plasat în Penitenciarul 13. Noi, politicienii, trebuie să-i asigurăm securitatea, pentru ca el să poată întoarce banii furați”, a declarat primarul de Bălți în cadrul unei transmisiuni live pe pagina sa de Facebook.

Liderul PN mai spune că Igor Dodon și alți politicieni nu-l vor pe Plahotniuc acasă, deoarece acesta ar putea să scoată la iveală mai multe informații compromițătoare. „El va îneca foarte multă lume, inclusiv pe Dodon. Nu este exclus că și alții vor nimeri sub sancțiunile SUA”, a subliniat acesta.

În cadrul aceleiași transmisiuni live, Usatîi a declarat că știe informații despre cel puțin 100 de milioane de dolari, aflate pe conturile unui cetățean român, anunțat în căutare de autoritățile din România, pe numele căruia Plahotniuc ar fi deschis mai multe conturi în Dubai.

„Este vorba despre 100 de milioane de dolari în valută diferită. Acest cetățean X nu-i mai răspunde la telefoane lui Plahotniuc de pe la mijlocul verii trecute. Plahotniuc ar trebui să informeze Procuratura despre acești bani și va primi o pedeapsă mai blândă. I-a încredințat acestui cetățean 100 de milioane de dolari, iar el l-a trădat. Despre toate astea vreau să-l informez pe procurorul general Alexandr Stoianoglo”, a adăugat primarul de Bălți.

Articole asemănătoare

Back to top button