fbpx

video | Parlamentul a pus în aplicare noul sistem de vot electronic. Cum s-au descurcat deputații

Astăzi, 31 martie, în cadrul ședinței plenare a fost pus în aplicare sistemul electronic de vot.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Sistemul electronic de numărare a voturilor a fost creat pentru a eficientiza procedura de vot a actelor normative ale Parlamentului în cadrul ședințelor din plen și pentru a asigura corectitudinea numărării rezultatelor votului exprimat, facilitând în acest sens activitatea forului legislativ.

Acesta este format din două module interconectate. Este vorba despre Programul BOSCH DCN-CW Conference Software și Programul de afișare a datelor, care colectează și afișează opțiunile de vot prin intermediul unei interfețe grafice.

Pentru utilizarea sistemului, deputații vor deține o cartelă de utilizator, conform locului pe care acesta îl ocupă în sala de plen și care este parte componentă a Sistemului electronic de numărare a voturilor.

După procedura de vot, raportul privind rezultatul votului în format PDF se va stoca și arhiva în format electronic.

La fel, raportul în ansamblu pe proiectele de acte normative/administrative urmează a fi plasat pe pagina web a Parlamentului.

În secvența video de mai jos putem vedea cum a decurs prima încercare de a vota prin sistemul electronic de vot în cadrul ședinței Parlamentului.

Președintele Parlamentului Igor Grosu s-a arătat a fi uimit de rezultat: „A mers? Uimitor, peste așteptările mele”

Articole asemănătoare

Back to top button