fbpx

video | Pământul, mai verde decât 20 de ani în urmă. Unde au descoperit savanții cea mai mare creștere a vegetației?

Sateliții NASA au descoperit că China și India, două cele mai populate țări din lume, o creștere masivă a pădurilor. Acestea fac planeta mai verde decât acum 20 de ani datorită programelor intensive de agricultură și plantare de copaci inițiate de Guverne.

Revista Nature Sustainability a publicat un studiu NASA, care a constatat că suprafețele globale verzi au crescut cu 5% de la începutul noului mileniu. Cercetătorii au reușit să inspecteze vegetația Pământului la o înălțime potrivită pentru a fotografia suprafața Terrei, realizând imagini de înaltă calitate, transmite presa străină.

„China și India reprezintă o treime din ecologizare și 9% din suprafața planetei, acoperită de vegetație. Aceasta este o constatare surprinzătoare, având în vedere noțiunea generală de degradare a terenurilor din țările suprapopulate”, scriu autorii studiului.

Reîmpădurirea ajută la reglarea ciclului de carbon al Pământului și la absorbția emisiilor de carbon rezultate din activitățile umane. Savanții susțin că situația ecologică mondială se mai poate schimba dacă oamenii și Guvernele vor conștientiza problema.

Articole asemănătoare

Back to top button