fbpx

video | Obosit, dar fericit că ne-a făcut țara mândră. Iulian Bercu a obținut locul 15 din 180 la ultramaratonul din Noua Zeelandă

Moldoveanul Iulian Bercu, a făcut țara mai mândră și mai cunoscută pentru întreaga lume, după ce, timp de șapte zile de alergat, a reprezentat demn Republica Moldova la un ultramaraton din Noua Zeelandă. Sportivul a anunțat de curând că a ajuns la linia de finiș, obținând locul 15 din 180.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Deși este extenuat, Bercu se poate mândri pentru rezultatul obținut. În tot acest parcurs, el a alergat cu un rucsac în spate, care cântărea 30 de kilograme. Acesta conținea doar cele necesare: lanternă, haine, trusă medicală, bețe pentru munte și apă.

Despre frumoasa experiență el a povestit într-un video publicat pe pagina sa de Facebook, realizat chiar la finalizarea traseului.

„250 de km de munţi, văi, păduri, câmpii interminabile, pline cu arşiţă, vânt, ploi, râuri cu apă de gheaţă au rămas în urma acestei linii de finiş. La fel ca și șase zile petrecute în cort, în condiții minime de existență.

În aceste zile, peste 180 de sportivi au aflat de existența Republicii Moldova, unde se află ea și cum arată steagul țării noastre. Astăzi au aflat că moldovenii pot să şi alerge când tare vor”, a împărtășit el.

În urma muncii depuse, sportivul nostru a fost premiat cu o medalie, dar mai ales cu emoții pozitive și amintiri pentru o viață. În cadrul videoului, Iulian a mențonat că va reveni pe pagina lui cu un material realizat din secvențele filmate pe parcurs.

Menționăm că, în cadrul ultramaratonului „Racing The Planet”, câțiva zeci de sportivi au fost transportați într-o zonă nepopulată din Noua Zeelandă, unde au locuit autonom timp de o săptămână. Sportivii și-au asigurat singuri hrana și condițiile de somn, alergând cu tot echipamentul pe ei circa 250 de kilometri, la temperaturi cuprinse între -10.. +20 grade Celsius.

Locurile de până la trei au fost ocupate de către Franţa, Statele Unite ale Americii şi Australia.

Articole asemănătoare

Back to top button