fbpx

video | O pacientă din Soroca s-a plâns pe condițiile din spital. Chicu: „Starea e precară, dar nu este sens acum de făcut live-uri glamuroase”

O pacientă din Soroca, infectată cu noul coronavirus, a publicat în weekend un filmuleț în care vorbește despre condițiile spitalului în care este internată, blamând atitudinea personalului medical. Astăzi, premierul Ion Chicu a venit cu o reacție în acest sens.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„Noi nu avem nicio picătură de apă să ne spălăm. Suntem de șase zile în spital. Noi spunem la medici că ne este rău, dar ei parcă nici nu ne aud. Ne-au dat pastile și noi când am întrebat pentru ce sunt, ei nu a putut să ne răspundă. Nimeni nici nu ne întreabă cum ne simțim. După ce am administrat pastile, mi s-a făcut foarte rău, am rugat medicul să întreprindă ceva, iar el a plecat. Am așteptat câteva ore”, spunea femeia în filmuleț.

Prim-ministrul a recunoscut că starea mai multor instituții medicale din țară este precară. Acesta a spus, însă, și că acum nu este cazul să facem „live-uri glamuroase” despre situația dată.

„Am văzut informații, live-uri pe Facebook despre situația precară din spitale. O doamnă care arată foarte bine, slavă Domnului, este indignată că nu are apă, nu știu ce acolo. Da, stimați concetățeni, sistemul medical în Moldova este în starea în care este. În unele instituții condițiile sunt mai bune, în altele nu. Culegem roadele atenției pe care statul a acordat-o acestui domeniu în ultimii 30 de ani, a declarat Ion Chicu.

Vedeți mai jos filmulețele cu declarațiile pacientei vizate și cele ale lui Ion Chicu.

Vezi de la minutul 29:30.

Articole asemănătoare

Back to top button