fbpx

video | Nu ar reveni acasă nici pentru un salariu de 10 mii de euro. Istoria tinerei care și-a vândut afacerea în Moldova și s-a mutat în Dubai

A renunțat la afacerea din Moldova și a plecat în Dubai, să-și realizeze visele. Acum își permite să cheltuie 4-5 mii de dolari lunar, iar scopul său e să câștige mult mai mult. Este povestea Iuliei Sandu, ca a relatat, într-un interviu pentru Adrian Prodan, cum a ajuns din transnistria în Emiratele Arabe și prin ce greutăți a trecut, pentru a se afirma la locul de muncă. Aceasta a explicat de ce este atât de atractiv Dubaiul pentru tineri din diferite colțuri ale lumii, scrie SHOK.md.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Iulia Sandul a ajuns în Dubai acum 7 luni. Este originară din stânga Nistrului, orașul Grigoriopol. A început să lucreze într-o companie din Moldova, apoi a decis să se mute în București, să-și încerce norocul. Apoi a văzut o prezentare a unui developer din Dubai: „Așa cum voiam să lucrez într-un oraș mare, cu mai multe oportunități, am zis să merg să văd, de ce nu. Am trimis CV-ul și iată că sunt aici din octombrie”.

„Pentru că am avut deja o experiență ca sales manager, în vânzări, a fost un pic mai simplu, dar procedura este destul de îndelungată, pentru că îți fac și o viză. La început ei oferă un salariu destul de bun, în preț este inclusă și cazarea, și mâncarea, adică deja te descurci singur, vrei, poți să stai singur, vrei – stai cu mai mulți oameni, cum dorești. Toți developerii au diferite salarii, eu am în jur de 2800 de dolari. A fost un salariu destul de bun, plus ai un mic procent din vânzări. Cât am lucrat acolo în companie, aproape 3 luni, a fost suficient. Acum lucrez fără salariu, pentru că lucrez ca agent imobiliar într-o companie foarte mare și e doar comisionul pe care-l pot primi. Trebuie să te strădui”, a relatat tânăra.

Cel mai mult, la coment, aceasta lucrează cu rușii, românii, moldovenii, americanii.

Iulia a vorbit și despre prețurile apartamentelor în Dubai: „În regiunea în care ne aflăm, Business Bay, una foarte populară, la etapa inițială, prețul pentru un apartament cu o cameră cu living, cu toată tehnica inclusiv e de la 365 mii de dolari, dar în mare parte ele sunt de la 450 de mii în sus”.

Cele mai scumpe apartamente au un preț de peste 5 milioane de dolari: „Sunt persoane care dau așa bani pentru un apartament, foarte mulți investitori din Rusia investesc aici. În Dubai nu e nevoie să declari de unde iei suma de bani, poți achita cash, prin bancă, prin cripto”.

Un alt beneficiu este că persoanele care cumpără nu sunt nevoite să plătească impozit.

Cei mai mulți cumpărători sunt din Rusia și România.

Iulia a vorbit și despre cum este privită o femeie într-o țară musulmană: „Foarte bine, aici securitatea este la 100, una dintre țările de top din punct de vedere al securizării. Chiar și noaptea poți să te plimbi și nimeni nu te va atinge. Poți să nu îți închizi nici apartamentul, peste tot sunt camere. Totul este la egal între bărbați și femei”.

Tânăra spune că nu frumusețea sa a ajutat-o să obțină succese: „Este foarte important ce principii și valori ai. Eu am venit aici să mă dezvolt și așa cum Dubai e un oraș cu oportunități, aici am venit să mă afirm, să muncesc și să-mi câștig banul. Nu am venit dintr-o familie bogată, ci din una modestă, așa că mă strădui să-mi ajut și părinții, rudele. De aceea, pe prim-plan este munca”.

De ce anume Dubai?

„Dubai mi-a plăcut foarte mult, prin faptul că economia este foarte stabilă. Criză aici aproape că nu vezi. În ceea ce ține de investiții, îți poți face networking, oameni, cunoștințe, persoane de business de la care poți să înveți ceva și să te dezvolți împreună cu ele”, a mărturisit Iulia.

„Cel mai greu a fost la început, nu cunoșteam Dubaiul, trebuia să stau zile și nopți în calculator să înțeleg unde mă aflu, regiunile, ca să-mi fie simplu să vorbesc cu clienții. Acum am depășit și această frică, mă simt foarte bine și pot să zic că acesta este locul perfect pentru mine”, a relatat tânăra.

În Dubai există și multe comunități verzi, nu doar clădiri, spune Iulia: „În centrul orașului o să vezi foarte multe clădiri, însă sunt multe comunități verzi cu lagune – lacuri sau bazine artificiale cu nisip alb, ai plaje fix lângă casa ta, totul este verde.

„Sunt foarte multe agenții imobiliare, în jur de 10 mii, de aceea, eu am ales să lucrez într-o companie mai mare, care are deja un feedback și o experiență destul de mare. Este foarte importantă comunicarea, trebuie să fii prieten cu clientul, ca el să te înțeleagă și să aibă încredere în tine”, a adăugat tânăra.

În Dubai este foarte important să ai și propria mașină: „La început, când am venit aici, cheltuiam aproximativ 800 de euro pe taxi, lunar, la fel și pe mâncare. Acum am o mașină în chirie, e foarte simplu”.

„E frumos și scump, însă cred că în alte țări e și mai scump. Sunt foarte multe restaurante, cafenele, unde poți să te relaxezi, nu e obligatoriu să consumi alcool, nu în toate localurile se permite, în magazine deloc nu este. Vârsta trebuie să o ai de la 21 de ani în sus. Sunt foarte multe priveliști frumoase, este marea”, a povestit moldoveanca.

Iulia cheltuie, lunar, 4-5 mii de dolari, inclusiv pentru apartament și mașină.

Cum au privit părinții plecarea ei în Dubai și dacă vor să se mute și ei cu fiica, dar și cum răspunde la întrebarea dacă ar dori să revină în Moldva vedeți în interviu:

Articole asemănătoare

Back to top button