fbpx

video, no comment | Deputații ACUM, la Parlament: Au venit, au făcut selfie, s-au fotografiat și au plecat

Postul public de televiziune a difuzat imagini de la ședința pe care au intenționat să o organizeze deputații PAS și PPDA, la care i-au invitat și pe socialiști. În reportajul video s-a putut observa cum deputații ACUM, fiind în imposibilitate de a lucra fără existența unei coaliții, au reușit doar să-și facă poze și selfie-uri, după care au plecat.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

 Și alte portaluri de știri au preluat imaginile, făcând haz de tentativa de a organiza o ședință specială a Parlamentului, încălcând prevederile legale.

„Deputații ACUM nu au pierdut timppul în zadar, și au făcut selfie-uri. Liliana Nicolaescu-Onofrei, Chiril Moțpan, Veronica Roșca și Dinu Plângău au fost surprinși făcând selfie-uri, probabil pentru a crea măcar pe rețelele de socializare impresia că sunt în continuu proces de muncă”, au ironizat unii jurnaliști.

Referitor la intenția deputaților PAS și PPDA de a organiza o ședință specială s-a expus și deputatul socialist, Grigore Novac. Acesta a argumentat că ședința anunțată de Sandu și Năstase a fost ilegală.

„Conform legii, Parlamentul se poate întruni la cererea Preşedintelui Republicii Moldova, a Preşedintelui Parlamentului sau a 1/3 din numărul deputaţilor.

Prin urmare, Președintele Republicii Moldova nu a cerut convocarea ședinței legislativului, Președintele Parlamentului încă nu a fost ales, deci nici nu putea să ceară, deoarece un speaker ales încă nu există, iar ce ține de 1/3 din numărul deputaţilor, aceștia trebuie să fie 34 la număr pentru a cere convocarea ședinței Parlamentului, însă din câte cunoașem, cei din blocul ACUM sunt doar 26 de deputați din cei 34 care constituie 1/3.

Cererea de convocare a sesiunii extraordinare sau speciale se face în scris în adresa Biroului permanent, însă după cum cunoaștem cu toții, Biroul permanent încă nu a fost constituit, prin urmare și aici acțiunea de azi a celor de la ACUM nu se încadrează în cadrul legal existent. Cererilor de convocare a unei sesiuni extraordinare sau speciale nu li se dă curs dacă acestea nu întrunesc condiţiile prevăzute la alin.(2) şi (3) din art, 37 al Regulamentului Parlamentului”, a subliniat Grigore Novac.

După tentativa nereușită de a organiza o ședință a Parlamentului, deputații ACUM au susținut o conferință de presă în care au venit cu mai multe acuzații în adresa deputaților din celelalte partide.

Articole asemănătoare

Back to top button