fbpx

video | Blocul ACUM este în așteptarea Partidului Socialiștilor. „Noi în continuare suntem deschiși, dar ignorați”

Partidul Socialiştilor din Republica Moldova (PSRM) a refuzat invitaţia blocului ACUM de a participa astăzi la şedinţa specială a Parlamentului, considerând propunerea drept nefondată şi care nu ar merita a fi luată în considerare.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

De asemenea, deputații PSRM au calificat inițiativa blocului ACUM ca fiind populistă, deși la această ședință ar fi urmat să fie ales președintele Parlamentului și votat pachetul de legi antiologarhice.

„În absența unui acord, ședința riscă să devină un circ, unde o parte va veni cu discursuri pre-electorale înflăcărate, în timp ce alții se vor ascunde de radiații sub umbrele de plajă”, se menționează într-un comunicat PSRM.

În lipsa deputaților din PSRM, reprezentanții Blocului ACUM au ținut o conferință de presă în fața jurnaliștilor, vorbind despre viitoarele planuri. Totodată, aceștia au declarat că ei în continuare sunt deschiși spre o colaborare, însă tentativele lor de deblocare a situației în actualul Parlament sunt ignorate.

„Am sperat că sunt și alți deputați care vor să lucreze în interesul oamenilor care i-au ales”, a spus Maia Sandu.

În același timp, în comunicatul de presă al socialiștilor se mențuionează faptul că aceștia sunt deschiși pentru discuții.

„Partidul Socialiștilor confirmă disponibilitatea și interesul său pentru crearea unei majorități parlamentare stabile și a unui Guvern de coaliție care să depășească criza politică, în conformitate cu decizia Consiliului Republican din 12 aprilie 2019”, scrie PSRM.

Maia Sandu a mai adăugat că ședința de astăzi a fost una dintre inițiativele de a ajunge la un numitor comun, dar care din nou a fost ignorată de către fracțiunea socialiștilor. Totodată, reprezentanții Blocului ACUM au declarat că dacă nepăsarea va continua, cei responsabili să își asume declașansarea alegerilor anticipate.

Articole asemănătoare

Back to top button