fbpx

video | Nimic nu-i mai sperie. Doi șoferi au urcat la volan, fiind aproape în comă alcoolică

Doi șoferi au pus în pericol viața lor, dar și a altor conducători auto și pietoni după ce au urcat la volan în stare avansată de ebrietate. Indivizii, însă, au fost opriți la timp de inspectorii de patrulare. 

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Absolut nicio sancțiune bănească, ridicarea permisului de conducere pentru câțiva ani, urmat de susținerea unui examen și frecventarea unui program antialcoolic și antidrog nu îi oprește pe unuii conducători auto să șofeze în stare ebrietate. Mai mult, aceștia sunt depistați în trafic de inspectorii de patrulare că încalcă orice limită omenească, având o alcoolemie record.

Unul dintre șoferi, fiind aproape în comă alcoolică a urcat la volan şi a pornit pe străzile Chișinăului la ghidonul unei motorete. Acesta a fost stopat când se deplasa neuniform pe strada Calea Ieșilor. Fiind supus testului alcoolscopic s-a stabilit că bărbatul de 37 ani avea în aerul expirat 1,46 mg/l.

Alt șofer, care avea 0,94 mg/l în aerul expirat, a fost stopat pe traseul Ialoveni – Hîncești. Tânărul de 22 de ani, conducea o motocicletă, fără număr de înmatriculare.

Inspectoratul Național de Patrulare reamintește șoferilor că orice cantitate de alcool, oricât de mică nu ar fi, vă poate afecta abilitatea de a conduce și cu cât o persoană are o concentrație mai mare de alcool în sânge, cu atât crește șansa de a provoca un accident rutier.

De menționat că gradul minim de ebrietate este stabilit de la 0,15 mg/l până la 0,3 mg/l în aerul pur expirat, iar starea avansată de ebrietate este considerată în cazul depăşirii de 0,3 mg/l în aerul pur expirat. Totodată, este știut faptul că alcoolemia poate crește timp de până la 3 ore după ce ați consumat ultima bautură alcoolică.

Articole asemănătoare

Back to top button