fbpx

video | Mesajul președintei Maia Sandu cu prilejul Zilei Europei: „Moldova va întări și va îmbogăți Uniunea Europeană”

„Este primul an în care sărbătorim Ziua Europei în calitate de țară candidată pentru aderarea la Uniunea Europeană și sunt convinsă că, într-o zi, vom sărbători Ziua Europei ca membru cu drepturi depline în această mare familie!”, a transmis președinta Maia Sandu într-un mesaj video dedicat Zilei Europei, celebrată în fiecare an pe 9 mai.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Președinta Maia Sandu a subliniat că Europa s-a unit pentru a preveni războaiele și a asigura dreptul la viață și la fericire pentru toți cetățenii europeni:

„Acum, Europa ne unește pe noi – toți oamenii Moldovei – pentru a ne câștiga locul de drept între țările europene. Moldova va întări și va îmbogăți Uniunea Europeană. La Mulți Ani, Europa! La Mulți Ani, Moldova europeană!”, a spus șefa statului.

Și ambasadorul UE în Republica Moldova, Jānis Mažeiks a venit cu un mesaj cu prilejul Zilei Europei.

„Dragi prieteni, Ziua Europei este un prilej de a celebra pacea și unitatea în întreaga Europă. În această zi, revitalizăm visul european și revigorăm integrarea europeană. Războiul brutal de agresiune al Rusiei împotriva Ucrainei a arătat cât de importantă este solidaritatea pentru a proteja viețile oamenilor și pentru a menținea prosperitatea. UE este mereu solidară cu poporul ucrainean, precum și poporul Republicii Moldova”, a declarat Jānis Mažeiks.

Evenimentele dedicate Zilei Europei vor avea loc în perioada 9-31 mai. Agenda evenimentelor este disponibilă aici.

Articole asemănătoare

Back to top button