fbpx

update, video | Mama lui Aleksei Navalnîi, adresare către Putin: „Lasă-mă să-mi văd în sfârșit fiul”

(update) Ludmila Navalnaia a intentat miercuri un proces pentru „inacțiunea comisiei de anchetă de a elibera cadavrul lui Aleksei”, potrivit lui Ivan Jdanov, directorul Fundației Anticorupție fondată și condusă de opozantul rus, scrie CNN.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Agenția de stat rusă TASS a scris că tribunalul orașului Salehard a primit „o plângere” de la Ludmila Navalnaia, fără a preciza detalii. Audierea este programată abia peste două săptămâni, la 4 martie.

Știrea inițială:

Mama lui Aleksei Navalnîi i-a cerut public președintelui rus Vladimir Putin să-i predea corpul neînsuflețit al fiului ei. Într-un videoclip, Ludmila Navalnaia a spus că nu a reușit să ajungă deja de cinci zile să afle unde este ținut trupul fiului său.

„În spatele meu se află colonia IK-3 „Lupul polar” în care pe 16 februarie a murit fiul meu, Alexei Navalnîi. Deja e a cincea zi și nu pot să îl văd. Mie nu îmi dau corpul lui și nici nu îmi zic unde se află el. Mă adresez dumneavoastră, Vladimir Putin. Soluționarea acestei întrebări depinde doar de dumneavoastră. Lăsați-mă, în sfârșit, să-mi văd fiul! Cer ca imediat să mi se dea corpul lui Alexei pentru ca să îl pot îngropa omenește”.

Navalnîi, în vârstă de 47 de ani, era condamnat să rămână în închisoare până la 74 de ani, în baza unor acuzaţii despre care spune că au fost inventate pentru a-l ţine departe de politică. A fost arestat în Rusia în ianuarie 2021, la întoarcerea sa în ţară după ce fusese otrăvit şi internat pentru tratament în Germania. Alexei Navalnîi acuza Kremlinul de otrăvirea sa.

Liderul de la Kremlin nu a făcut nicio declaraţie privind moartea lui Alexei Navalnîi.

Articole asemănătoare

Back to top button