fbpx

video | Magazine vandalizate, gaze lacrimogene și oameni răniți. După explozie, locuitori din Beirut au ieșit să protesteze

După explozia devastatoare de la Beirut, zeci de locuitori au ieșit joi la proteste violente. După ce manifestanții au aruncat cu pietre în polițiști și au vandalizat unele magazine, forțele de ordine au intervenit cu gaze lacrimogene.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Protestatarii au scandat împotriva guvernării, care în urma exploziei este acuzată de incopetență și corupție, informează Agerpres. Potrivit Agenţiei naţionale de informaţii, manifestanții au atacat forțele de ordine cu pietre, în cartierul Parlamentului. În riposta Poliției, mai mulți dintre cei prezenți au fost răniți.

Precizăm că, pe 5 august, în urma unui incendiu într-un spațiu unde se păstrau peste 2700 de tone de azotat de amoniu, substanță explozibilă folosită și în calitate de îngrășământ, s-a produs o deflagrație. Explozia a ucis cel puţin 149 de persoane şi a făcut 5000 de răniţi, în afară de zeci de persoane dispărute şi sute de mii rămase fără adăpost.

În acest caz, autorităţile libaneze susțin că depozitul a explodat în urma unui incendiu, pe când autorităţile portuare, vămile şi unele servicii de securitate spun că acolo erau depozitate materiale chimice periculoase.

CITEȘTE ȘI:

video | Imagini dramatice dintr-un spital din Beirut. Oamenilor li se acordă ajutor chiar pe podeaua din hol, plină de sânge

Articole asemănătoare

Back to top button