fbpx

video | Li s-au cerut acte pentru tobe. Membrii mișcării de protest OccupyGuguță, reținuți de poliție la ieșirea din Chișinău

Membrii mișcării de protest OccupyGuguță au fost reținuți de poliție. Activiștii susțin că oamenii legii le-ar cere acte pentru tobele pe care le aveau cu ei în mașină și care sunt de obicei utilizate pentru acțiunile pe care le organizează.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Protestatarii se deplasau spre Nisporeni, iar una dintre activiste spune că inspectorii i-au oprit și le-ar fi spus că trebuie să se clarifice de ce nu au acte pentru tobe și că este necesar să se deplaseze la secția de poliție pentru a clarifica toate circumstanțele.

„Este un abuz total, o încălcare a drepturilor la libertatea întrunirilor. Dar și la dreptul de a merge cu un obiect pe stradă”, menționează unul dintre membrii comunității.

În același timp, din imaginile filmate se observă cum polițiștii declară că au oprit unul dintre automobile deoarece pasagerul de pe bancheta din față avea o tobă în brațe și nu se afla în siguranță.

OccupyGuguță intenționa să protesteze la Nisporeni și să scandeze „Așa sună democrația!”, iar acțiunea urma să înceapă astăzi în jurul orei 10:30.

Articole asemănătoare

Back to top button