fbpx

video | Lacrimi de bucurie pentru sute de copii. 1300 de spiriduși au transformat scrisorile pentru Moș Crăciun în cadouri

De 9 ani, în ajunul Crăciunului, Fundația Vodafone România adună o rețea întreagă de voluntari și donatori care își atribuie rolul de spiriduși ai Moșului. 

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Din luna octombrie până în decembrie, mii de copii din mai multe județe și-au înșirat dorințele pe scrisori colorate, adresate lui Moș Crăciun.

Peste 1230 de micuți din comunități defavorizate, a căror părinți sunt peste hotare sau care sunt amenințați de sărăcie și-au văzut dorințele împachetate în cutii imense, frumos ambalate și livrate de Moș Crăciun.

„Cu 1300 de oameni nu poți să faci vreo revoluție, nu poți să schimbi o lege, nu poți să înscrii un partid, nu poți să construiești vreo autostradă. Ce poți face cu 1300 de oameni? Poți, de exemplu, să compui o rețea de spiriduși – oameni din companii și voluntari – care să aibă între reminder-urile lor zilnice unul despre „dorințe de împlinit”.

Cineva cumpără de la magazinul de jucării o mașinuță teleghidată, altcineva conduce mii de kilometri un camion plin cu cadouri, altcineva face Excel-uri cu liste cu ore și locuri. La final, în ajunul Crăciunului, răsplata lor e strigătul unui copil neobișnuit cu bucuria: „Are telecomandăăă!””,  așa organizatorii descriu pe scurt magia ajunsă în una dintre localități.

Anul acesta, în procesul de materializare a dorințelor din scrisori, au fost implicați în jur de 1310 voluntari, care au analizat cu atenție așteptările copiilor, au cumpărat și au împachetat cadourile, iar, mai apoi, unii dintre ei au mers și le-au livrat până în mâinile micuților.

Articole asemănătoare

Back to top button