fbpx

video | Judecătoria Chișinău a decis: Curtea Constituțională va fi sesizată în dosarul ex-premierului Vlad Filat

Astăzi a mai avut loc o ședință în cazul lui Vlad Filat. Astfel, magistrații de la Judecătoria Chișinău au admis cererea făcută de către avocații fostului premier al Republicii Moldova, și anume – ca, în cadrul procesului de judecată, să fie sesizată Curtea Constituțională.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani, a emis o încheiere prin care a admis cererea înaintată de apărarea domnului Filat, privind ridicarea excepției de neconstituționalitate ale unor prevederi legate de Codul de procedură penală, mai exact – ceea ce ține de rejudecarea cererii de revizuire de către același complet de judecată, în sensul în care, dacă aceeași judecători care au participat la judecarea cauzei în fond pot să examineze cererea de revizuire”, a declarat avocatul Victor Munteanu.

Menționăm că până CC se va pronunța pe marginea acestui subiect se suspendă examinarea cauzei. Amintim că Vlad Filat se află în închisoare de trei ani și nouă luni, fiind învinuit de spălare de bani în proporţii deosebit de mari.

 

Articole asemănătoare

Back to top button