fbpx

video | Investigație: Sponsorii din umbra lui Ilan Șor. Donatori de fațadă și bani fără sursă

Sunt printre sponsorii electorali ai două partide, ambele conectate la politicianul fugar, Ilan Șor, însă spun că nu au făcut vreodată binefaceri electorale. Alții, deși confirmă că au făcut donații, nu pot explica sursa banilor sau se încurcă în declarații.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Sunt zeci de persoane, numele cărora au fost găsite în rapoartele financiare, depuse la Comisia Electorală Centrală de partidele înscrise în cursa electorală pentru alegerile locale din 5 noiembrie 2023.

Pe teritoriul gimnaziului „Stepan Curoglo” se află Centrul de plasament temporar pentru copiii separați de părinți sau aflați în situații dificile – „Garmonia”, care nu activează și al cărui director, Valeri Cîssa, a fost candidatul formațiunii la funcția de primar de Comrat. Am găsit poarta încuiată, așa că l-am telefonat să-l întrebăm despre banii donați partidului.

VALERI CÎSSA, director, Centrul de plasament temporar pentru copii „Garmonia”, Comrat: Da, a fost așa ceva, nu neg. Sursa banilor e salariul, dar acum nu fac parte din Partidul ,,Renaștere”, vă spun din start ca să nu vă gândiți la ceva.

Reporter: Bine, cât ați donat?

VALERI CÎSSA, director, Centrul de plasament temporar pentru copii „Garmonia”, Comrat: Nu-mi amintesc. Aproximativ, cred că vreo 3 000 de lei. Era notat la mine undeva. 3 000 de lei, da. Atunci, era o astfel de situație. Și după alegeri, au fost alegerile, alegerile au trecut și m-am retras din partid. Nu mai iau legătura cu nimeni. Am decis să nu mai iau legătura cu nimeni.

Reporter: Vreau să vă spun că în listă este indicat 10 000 de lei.

VALERI CÎSSA, director, Centrul de plasament temporar pentru copii „Garmonia”, Comrat: Cât?

Reporter: 10 000 de lei. Cât ați dat 3 000 sau 10 000?

VALERI CÎSSA, director, Centrul de plasament temporar pentru copii „Garmonia”, Comrat: Eu acum nu-mi amintesc. Țin minte că suma era… Nu vreau să vă mint.

Despre cine este, mai exact, vorba, cum se apără liderii partidelor cu donatori de fațadă și ce au de spus la acest subiect autoritățile electorale? Aflați în investigația Cu Sens.

Articole asemănătoare

Back to top button