fbpx

video | Învață, economisește și câștigă. BNM dedică o săptămână întreagă educației financiare și expoziiților de monede

Banca Națională a Moldovei își deschide ușile pentru publicul larg, dedicând o săptămână întreagă mai multor evenimente, expoziții de monede, dar și orelor de educație financiară.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Astfel, în perioada 25-29 martie, BNM invită elevii, studenții, dar și maturii la o serie de activități, organizate cu ocazia Săptămânii Internaționale a Educației Financiare, care anul acesta se va desfășura sub genericul „Învață. Economiește. Câștigă”.

Vizitatorii vor avea posibilitatea să vadă sala de expoziții în care se păstrează colecția de monede comemorative și jubiliare din aur și argint emise de Banca Națională a Moldovei, precum și cele donate de alte bănci centrale BNM. La fel, va fi expus un lingou de aur pentru a putea fi admirat de cei prezenți.

Totodată, oaspeții vor avea posibilitatea să afle despre elementele de siguranță a leului moldovenesc, dar și să profite de o serie de lecții oferite gratuit de către specialiștii din domeniul economiei.

Accesul în bancă va fi posibil conform listei, la prezentarea actului de identitate al însoțitorului de grup. Cei interesați sunt rugați să se înregistreze până pe 22 martie, ora 12.00, la adresa electronică educatie.financiara@bnm.md sau printr-un mesaj privat pe pagina de Facebook a BNM.

Banca Naţională a Moldovei, anual, se alătură iniţiativei Global Money Week, informând oamenii despre rolul, atribuţiile şi funcţiile principale ale unei instituţii financiar-bancare şi prezentând celor interesați principiile de bază ale economiei.

Articole asemănătoare

Back to top button