fbpx

video | Într-o secție de votare din țară a dispărut ștampila de vot. Ce alte încălcări au documentat polițiștii?

Aproape 4300 de polițiști au fost mobilizați astăzi pentru a monitoriza desfășurarea alegerilor parlamentare și pentru a interveni în caz de necesitate în asigurarea ordinii publice.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Potrivit şefului Inspectoratului Naţional de Patrulare, Marin Maxian, în cele peste 2000 de secții de votare de pe teritoriul Republicii Moldova, oamenii legii au documentat în total 52 de încălcări electorale, printre care și dispariția unei ștampile de vot.

„29 de cazuri au vizat plasarea panourilor electorale în locuri neautorizate. În 4 cazuri au fost admise deteriorarea buletinelor de vot, în două cazuri s-a deteriorat panoul publicitar amplasat anterior și mai avem un caz privind dispariția ștampilei de vot în una din secțiile de votare din Ialoveni. Ștampila a fost restituită, cazul este pornit și vom da calificare juridică.

Poliția a intervenit în 6 cazuri de alte tipuri de comportamente în secția de votare, încercări de a fotografia buletinele de vot sau comportament agresiv. Intervenția a fost asigurată pe loc, respectiv nu s-a admis să se ajungă la careva consecințe.

Despre urna care apare în Comrat cu stema altui stat – aceasta a fost imediat remediată. Aceste urne au fost folosite atunci când Moldova a asigurat secțiile de votare în alegerile din Federația Rusă, care au fost deschise pe teritoriul Republicii Moldova”, a declarat Marin Maxian.

Articole asemănătoare

Back to top button