fbpx

video | INP intensifică patrularea pe trasee, străzi și în parcuri! În ultimele 24 de ore, s-au produs 11 accidente și au murit 2 persoane

Inspectoratul Național de Patrulare atenționează că va intensifica măsurile de verificare pe trasee, străzi și în parcuri. Asta după ce, timp de 24 de ore, au fost depistaţi conducători auto care aveau în aerul expirat 1,31mg/l; 1,25mg/l; 0,92mg/l; 0,85mg/l alcool.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Inspectorii au reușit să înlăture de la volanul mașinilor 18 conducători auto care se aflau în stare de ebrietate avansată, iar alți peste 106 au fost documentați pentru deplasarea cu viteză excesivă. În consecință, s-au produs 11 accidente rutiere, soldate cu decesul a două persoane și traumarea altor 15.

„Din păcate, dorința unor șoferi de a urca în stare de ebrietate la volan sau să conducă cu viteză este mai importantă decât viaţa.

Suntem în mijlocul mini-vacanței de Paște și 1 mai, iar cei care nu au plecat în regiunile rurale profită din plin de plimbările în aer liber. Pentru ca fiecare cetățean să se simtă în siguranță, vom continua măsurile de prevenire și profilaxie a infracțiunilor, fiind la datorie în parcuri, locuri publice, pe străzi”, a transmis INP.

Astfel, pentru evitarea accidentelor rutiere, este recomandat:

– să nu urcaţi la volan, dacă aţi consumat alcool;

– iar în caz dacă aţi băut, găsiți o altă modalitate de a ajunge în siguranță la destinație, cum ar fi: transportul public, taxiul, fie rugați o altă persoană care nu a băut alcool să urce la volan;

– fiţi prudenţi, nu depășiți limita de viteză și purtați obligatoriu centura de siguranță.

Articole asemănătoare

Back to top button