fbpx

video | La Chișinău au loc două marșuri, organizate de PSRM și de Partidul „ȘOR”

În centrul Chișinăului are loc marșul „Regimentul Nemuritor”, organizat de Partidul „ȘOR” și „Marșul Victoriei”, organizat de Partidul Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM), scrie diez.md.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

La Marșul Memoriei participă socialiștii Igor Dodon și Vlad Bătrîncea, care au atârnate în piept panglici negru-oranj.

Pe 4 mai, șeful IGP, Viorel Cernăuțeanu, a ratificat hotărârea care indică interzicerea panglicii Sfântul Gheorghe în Republica Moldova. Conform precizărilor făcute de șeful IGP, purtarea panglicii bicolore este permisă doar dacă aceasta este parte componentă a unei distincții sau medalii care a fost acordată unei persoane.

„Marșul Victoriei”

Marșul „Regimentul Nemuritor”

În dimineața zilei de 9 mai, zi în care, conform constituției, marcăm Ziua Victoriei şi a comemorării eroilor căzuţi pentru Independenţa Patriei, mai mulți oficiali ai Republicii Moldova au depus flori la memorialul „Eternitate” din Chișinău.

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, alături de președintele Parlamentului, Igor Grosu și prim-ministrul Dorin Recean, au depus flori la complexul memorial „Eternitate”, pentru comemorarea victimelor decedate în cel de-al Doilea Război Mondial. Oficialii au pus accent pe faptul că ziua de astăzi este un prilej de comemorare, dar nu de sărbătoare.

Articole asemănătoare

Back to top button