fbpx

video | Gest neașteptat la un spital. Angajații medicali au încins o horă după ce au reușit salvarea unui pacient bolnav de COVID-19

Angajații medicali de la Spitalul Victor Babeș din Craiova, România, au impresionat cu un gest neașteptat după ce au reușit să salveze un pacient bolnav de COVID-19. Bucuroși pentru reușita lor, medicii și asistentele au încins o horă.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Pe pagina instituției a fost publicat filmulețul de circa 20 de secunde în care surprindem personalul medical dansând împreună, în curtea spitalului, pe muzică populară. Îmbrăcați în echipamente de protecție și ținându-se de mâini, aceștia s-au învârtit într-o horă în cercuri concentrice.

Pentru digi24.ro, șefa spitalului Adina Turcu a precizat că a fost o horă de bucurie pentru că au reușit să salveze un pacient infectat cu virusul COVID-19, internat pe 6 martie, care a fost de mai multe ori în stare critică.

„Acțiunea a durat 30 de secunde. Oamenii au păstrat distanța între ei”, a declarat Adina Turcu, calificând tratarea pacientului drept o adevărată performanță medicală.

În tot acest timp, cât medicii au dansat, pacientul a urmărit de la fereastra salonului hora din curte. Pe de altă parte, dacă unii au apreciat gestul angajaților medicali, alții au blamat atitudinea lor.

„Voi ați înnebunit cu toții? Cum să vă vină să dansați când lumea suferă în clădirea de lângă, ca să nu zic că pacienții poate mor, fără să își mai vadă familia”, a reacționat cineva.

Dragi medici și, voi, asistenți, mă rog pentru sănătatea dvs, să aveți putere de muncă, răbdare și noroc să vă protejați. Acasă vă așteaptă familia, copiii cu sufletul la gură… pentru mine sunteți niște luptători cu suflet mare. Vă iubesc și vă respect”, a comentat altcineva.

Articole asemănătoare

Back to top button