fbpx

video, foto | Maimuțele ucigașe există în India! Răpesc și ucid sute de pui de câine. Ar fi vorba despre răzbunare

Caz spectaculos în India. Peste 250 de câini ar fi fost uciși de un grup de maimuțe. „Ucigașile” s-ar răzbuna după ce o maimuţă-femelă a fost rănită mortal de nişte câini vagabonzi. Există însă îndoieli însă cu privire la motivele atacurilor.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Fenomentul a primit în India chiar şi un nume, asemenea unui film de acţiune: „Monkeys vs Dogs” – „Maimuţe vs Câini”. În ultimele ore s-a viralizat pe net o poveste, cu multe lacune, care provine din zona Lavool, de lângă Majalgaon, un oraş din regiunea Beed din Maharashtra.

„Aici, nişte maimuţe – pentru „răzbunare”, scriu multe ziare online – se presupune că au ucis 250 de câini, după ce o maimuţă-femelă a fost rănită mortal de nişte câini vagabonzi.

Ştirea este prezentată ca o „răzbunare” a maimuţelor, acţiune descrisă drept agresivă şi letală pentru căţeluşii din oraş. Au apărut şi câteva videoclipuri – care au devenit virale şi cu hashtag-ul #MonkeyvsDog- în care apar maimuţe care apucă pui şi îi târăsc pe acoperişuri, copaci şi blocuri. În multe oraşe indiene, răspândirea maimuţelor este o problemă reclamată de populaţie. Mass-media scrie că nu este întotdeauna o convieţuire paşnică între animale şi oameni, potrivit Mediafax.

Copil atacat în drum spre şcoală

Deşi autorităţile locale, precum poliţia oraşului sau operatorii departamentului forestier Nagpur, au confirmat că, într-adevăr, a apărut o problemă între maimuţe şi câini (dar şi oameni din regiune), în zonă, vestea că 250 de căţei au fost ucişi nu este confirmată pe deplin.
De altfel, unele ziare locale precizează că, în realitate, 80 de câini au fost atacaţi, de fapt, în ultimele luni.

În alte cazuri se vorbeşte în schimb despre 4-5 episoade în care maimuţele, după ce au luat în stăpânire câinii, i-au transportat pe acoperişuri, copaci şi zone unde oamenii nu pot ajunge. Acolo, ar fi murit nişte căţeluşi de foame sau după căderi accidentale de la înălţime.

Între cifre contradictorii şi acţiuni incerte, mai mulţi locuitori ai zonei confirmă însă că, de câteva luni, există un conflict concret legat de unele populaţii de maimuţe, care manifestă comportamente mai agresive, astfel încât a apărut cazul unui un copil care, aflat în drum spre şcoală, ar fi fost atacat.

Între timp, după difuzarea videoclipului referitor la câinii atacaţi şi protestele unor locuitori, unii operatori ai Departamentului Nagpur au intervenit în oraşul indian şi au capturat trei exemplare deosebit de agresive de maimuţe, eliberate apoi în sălbăticie, departe de centrele locuite.

„Nu răzbunare, ci conflict”

Episodul „uciderii a 250 de câini” nu o convinge pe Elisabetta Palagi, cercetător la Departamentul de Biologie a Universităţii din Pisa şi expert în maimuţe.

Ar trebui să ştim mai multe, pentru a înţelege cu adevărat ce s-a întâmplat, cu date oficiale şi de încredere. Ceea ce putem spune este că termenul de răzbunare la maimuţe a fost deja înlocuit în literatura ştiinţifică. În acest caz vorbim despre un context diferit, cu o conflict puternic între maimuţe. După o agresiune a unui subiect faţă de altul, victima poate reacţiona atacând o rudă a agresorului”, explică Palagi.

În cazul indian, însă, expertul susţine că ar putea fi probabil „o competiţie puternică, între maimuţe şi câini, din anumite motive – uneori de exemplu hrana – pe care nu le cunoaştem”.

Foto: ANI India
Foto: ANI India
Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

Articole asemănătoare

Back to top button