fbpx

video | Folosirea unui buletin de identitate străin l-ar putea costa ani de pușcărie. Ce ar fi încercat să facă un bărbat cu documentul?

Un bărbat de 35 de ani din comuna Băcioi, mun. Chișinău, riscă șase ani de pușcărie după ce ar fi încercat să folosească un buletin de identitate străin. Bănuitul ar fi intenționat să își procure un telefon utilizând actul de identitate.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Conform Poliției, la începutul anului 2019, în timp ce se afla în incinta unui magazin de telefonie mobilă amplasat pe str. N. Dimo, individul ar fi încercat să ducă în eroare angajatul magazinului, prezentând un document ce nu-i aparține. Observând acest fapt, vânzătorii au alertat imediat polițiștii, iar individul a fost escortat la inspectorat pentru stabilirea tuturor circumstanțelor.

În acest context a fost inițiată o cauză penală pentru escrocherie. Ulterior bărbatul s-ar fi eschivat de a se prezenta la organele de drept, fapt pentru care a fost anunțat în căutare de către Inspectoratul de Poliție a sec. Rîșcani.

Astfel, urmare a măsurilor speciale de investigație și urmărire penală întreprinse de către forțele de ordine, individul a fost reținut. El a fost plasat în arest preventiv pentru 30 de zile, iar dacă vina îi va fi demonstrată, acestă riscă amendă maximă de 67.500 de lei sau de la doi la șase ani de pușcărie.

Articole asemănătoare

Back to top button