fbpx

video | Filat, despre prima întâlnire cu Putin: „Mi-a spus că Crimeea nu a fost și nu va fi pământ ucrainean”

„Să ții minte că Crimeea nu a fost, nu este și nu va fi pământ ucrainean.” Fostul prim-ministru al Republicii Moldova, Vladimir Filat, a făcut dezvăluiri despre prima întâlnire cu președintele Federației Ruse, Vladimir Putin, care a avut loc în 2009. Potrivit lui Filat, „Rusia are un plan expansionist pe care îl implementează”.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Fostul prim-ministru a declarat că Putin a făcut aceste dezvăluiri într-o discuție purtată cu el în 2009 la Ialta:

„Prima mea întâlnire cu Vladimir Putin a avut loc în noiembrie 2009, aveam o lună și jumătate de mandat. Se întâmpla la Ialta… (peninsula Crimeea). Mă aflam cu el în aceeași mașină. Am mers vreo 40 de minute cu el în mașină. Eu mi-am făcut serviciul militar în Ialta. În timpul discuției, am făcut o remarcă. Am zis că Ucraina e norocoasă că are peninsula Crimeea – un loc minunat. Replica lui din noiembrie 2009 a fost: Să ții minte că Crimeea nu a fost, nu este și nu va fi pământ ucrainean. Ceea ce a urmat în 2014 cunoaște toată lumea. De ce dau acest exemplu în spațiul mediatic din România? Aceste scopuri, fiind puse, nu au fost abandonate pur și simplu. Subestimarea duce foarte des la slăbiciune, care ulterior creează consecințe greu de gestionat”, a declarat Filat într-un interviu pentru Defence România.

Potrivit lui Vlad Filat, scopul lui Putin este refacerea Uniunii Sovietice „într-o forma sau alta”, iar pentru ca Republica Moldova să evite acest scenariu trebuie să se unească cu România.

Articole asemănătoare

Back to top button