fbpx

video | Explozie puternică în Turcia! Cel puțin patru oameni au murit, iar 97 au fost răniți într-o fabrică de artificii

O explozie puternică din Turcia a luat viața a cel puțin patru persoane și a rănit altele 97. Tragedia are astăzi, 3 iulie, la o fabrică de artificii cu circa 30 de clădiri, din oraşul Hendek, în nord-vestul țării.

Potrivit autorităților, în momentul deflagrației acolo se aflau între 166 de angajaţi, mulți fiind prinși sub dărămături. Așadar, 45 de oameni sunt daţi dispăruţi.

În timpul exploziei, un nor imens de fum s-a putut vedea ridicându-se la sute de metri, iar suflul exploziei a fost resimţit pe o rază de circa 50 de kilometri. Unii dintre localnici au crezut că este vorba despre un cutremur.

Serviciile de urgenţă au numit deflagrația drept un „accident industrial” și au anunțat că le este greu să intervină, dat fiind faptul că exploziile continuă să se succeadă.

La fața locului sunt și trei miniștri, trimiși de președintele țării – Recep Tayyip Erdogan, autoritățile fiind îngrijorate de consecințele exploziei.

E de menționat că, în aceeaşi uzină, au mai avut loc două explozii, în anii 2009 şi 2014, soldate împreună cu doi morţi şi circa 40 de răniţi, transmite Agerpres. Potrivit presei locale, în interiorul fabricii erau circa 110 tone de materiale explozive.

Articole similare

Back to top button
Close