fbpx

video | „Exdrupo” are un nou șef interimar, numit de Ion Ceban. Cât de pregătită este întreprinderea pentru intervențiile de deszăpezire?

Serviciile municipale responsabile de întreținerea drumurilor și a curților de bloc sunt pregătite pentru a face față ninsorilor. Asigurarea vine din partea primarului general al capitalei, Ion Ceban, și a fost făcută în cadrul emisiunii „În Profunzime” de la postul ProTV Chișinău.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Ceban spune că, pentru intervențiile curente, în oraș sunt pregătite 21 de mașini, altele șase fiind contractate din sectorul privat. În acest an, autoritățile vor folosi material antiderapant în proporție de 70% – sare şi 30% – nisip, iar în curțile de bloc se va utiliza antiderapant lichid.

De astăzi, întreprinderea municipală de exploatare a drumurilor și podurilor „Exdrupo” are un nou șef interimar, Sergiu Tomiță. El a fost desemnat în funcție de către edilul-șef al capitalei după ce acesta a întreprins o vizită de lucru în cadrul entității.

Înlocuirea șefului interimar al întreprinderii municipale de exploatare a drumurilor, Marcel Zastînceanu, a fost motivată de neregulile admise vizavi de organizarea concursurilor publice pentru achiziționarea materialelor pentru întreținerea străzilor, ceea ce a condus la întârzierea executării lucrărilor de profil, precum și la contestarea procedurilor de licitație.

De asemenea, muncitorii au invocat nemulțumiri legate de retribuția muncii, lipsa de echipamente, necalcularea orelor suplimentare, neacordarea de prime etc.

E de menționat că Sergiu Tomiță vine din sistem, activând până în prezent în calitate de șef-adjunct al întreprinderii „Exdrupo”.

Articole asemănătoare

Back to top button