fbpx

video | Dorin Chirtoacă, convins că este singura persoană potrivită pentru fotoliul de primar al capitalei: „Oricine s-ar apuca, l-ar strânge de spate din prima zi”

Fostul edil al capitalei, Dorin Chirtoacă, se gândește la modul serios să candideze pentru un nou mandat la Primărie, după ce ultimii 10 ani i-a petrecut în aceeași clădire. 

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Liberalul a declarat, în cadrul emisiunii „Punctul pe Azi” de la TVR Moldova, că este cea mai potrivită persoană pentru a rezolva problemele chișinăuienilor. Mai mult decât atât, acesta a spus că dacă s-ar apuca altcineva, l-ar strânge de spate din prima zi sau după o lună.

„Cu siguranță, pot să spun cu mâna pe inimă că nu știu dacă există cineva, la ora actuală, care s-ar putea descurca mai bine decât subsemnatul, luând în calcul experiența, fierbând acolo zece ani. Lucrurile sunt date peste cap în Chișinău. Ceea ce s-a construit cu greu în zece ani, în ultimii doi ani s-a făcut țăndări. Eu mi-aș dori să revin la Primărie, fiindcă am fost scos de acolo cu forța, și să-mi duc la bun sfârșit proiectele începute. Nu exclud că aș candida. Iau în calcul la modul serios. Vreau să văd reacția cetățenilor. Cetățenii pot analiza și își vor spune părerea în cadrul unor sondaje. Dacă oamenii mă vor susține, voi merge înainte. Dacă nu, vom avea un alt candidat”, a declarat Dorin Chirtoacă.

Liberalul a mai spus că PL ar fi deschis să discute formarea unui front comun al unioniștilor pentru alegerile locale din 2019, recunoscând însă că liderii partidelor unioniste „nu se suportă”.

„Niciodată nu am avut nicio problemă în a discuta cu colegii din alte partide. În alegerile locale se votează omul, persoana. Dacă s-ar reuși să fie identificat în fiecare localitate cel mai bun candidat unionist, asta ar fi formula cea mai bună. Trebuie construit un curent unionist în Republica Moldova. Trebuie să ajungem să avem unioniști declarați primari, unioniști declarați consilieri, deputați”, a spus acesta.

Articole asemănătoare

Back to top button