fbpx

video | Doi minori egipteni, descoperiți în remorca unui camion la frontiera de la Giurgiulești

Deși intenționau să ajungă într-o țară din Uniunea Europeană, doi minori din Egipt au fost descoperiți la punctul de trecere a frontierei Giurgiulești-Galați într-un camion de pe ruta Turcia – Federația Rusă.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

În noaptea de 7 spre 8 decembrie, pe direcția intrare în Republica Moldova s-a apropiat pentru efectuarea formalităților de control un camion de model Renault Magnum cu remorcă, ambele cu numere de înmatriculare românești.

La volanul ansamblului de vehicule se afla un conațional, în vârstă de 48 de ani, originar din raionul Dubăsari. Conform datelor din documente și declarațiilor făcute de șofer, pe teritoriul Republicii Moldova se afla în tranzit, iar ca țară de destinație era Federația Rusă.

În timpul procedurilor de control, polițiștii de frontieră au semnalat niște zgomote suspecte din interiorul remorcii autocamionului, la care șoferul s-a arătat nedumerit, cu atât mai mult că remorca era sigilată încă din Turcia. Ca urmare, angajații Poliției de Frontieră și reprezentanții Serviciului Vamal au luat decizia de scoatere a sigiliului și protocolării cazului în comun.

La deschiderea remorcii, printre încărcătura cu materiale de construcție, au fost depistate două persoane de gen masculin, fără acte de identitate, și care vorbeau o limbă străină. În acest sens, șoferul de camion a precizat că nu cunoștea despre aflarea străinilor în remorcă.

Un fapt confirmat de una dintre persoanele depistate, care cunoștea limba engleză. Astfel, din spusele acesteia, ar fi vorba despre doi minori cu vârste de 14 și 16 ani și originari din Egipt. Aceștia ar fi emigrat din Egipt spre Turcia încă în luna august, intenționând să ajungă în Italia, pentru a putea beneficia de ajutor din partea autorităților europene, inclusiv să se angajeze în câmpul muncii.

Ajunși în Turcia, pe ascuns ar fi urcat în remorcă, profitând de faptul că aceasta nu era încuiată, totodată neștiind nici ruta de destinație și nici pe șoferul acestuia. Tinerii aveau cu ei rezerve de hrană și apă, saci de dormit, telefoane mobile. Însă călătorind deja de câteva zile, în condiții de frig, fiind obosiți și extenuați au hotărât să bată în peretele remorcii, în speranța că vor fi auziți.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button