fbpx

video | „Dezinfectez casa în fiecare dimineață”. O moldoveancă bolnavă de COVID-19 povestește despre cum s-a autoizolat în aceeași casă în care trăiește familia ei

Brînza Maria, o moldoveancă stabilită în Italia, a fost diagnosticată cu COVID-19. Aceasta a vorbit despre cum se simte, cum s-a autoizolat la domiciliu și care este situația în Italia în cadrul unui live organizat de OZ Moldova.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Femeia a povestit că la spital nu mai sunt locuri libere pentru toți pacienții și sunt internate doar persoanele în stare foarte gravă, care au nevoie de respirație asistată. Tocmai de aceea ea a fost nevoită să se autoizoleze acasă.

„În afară de mine mai sunt o mulțime de alți oameni care s-au izolat. Am avut mare noroc de soțul meu și băieții mei care nu s-au infectat. Și-au dat seama de gravitatea situației. În fiecare dimineață dezinfectează casa, toate lucrurile absolut. Eu nu am contact cu ei. Sunt izolată. Însă avem aceeași baie, iar când intru eu – dezinfectez totul din urma mea”, a povestit femeia.

Cum se simte acum?

„Aceasta este a 12-a zi de când sunt izolată. Astăzi este prima dată când am avut febră 37,3. Mă simt bine. E prima zi când m-am plimbat mai mult prin casă. Medicii mi-au spus că atunci când temperatura se ridică mai sus 37,5 trebuie să beau Paracetamol 100. Mi-au administrat și antibiotic, pentru a ucide bacteriile. Totuși nu există medicamente care să ucidă virusul”.

Cum se simt soțul și copiii?

„Mă rog la Dumnezeu ca soțul meu și băieții să fie bine. Medicii mi-au spus de la început că e posibil să aibă virusul, dar simptomele să nu se manifeste. Soțul a avut ieri febră, însă nu s-a ridicat mai mult de 37. Totuși astăzi e mai bine. Mă bucur”.

„Foarte multe persoane sunt purtătoare de virus, însa n-au simptome. Acestea sunt cele mai periculoase. Ele ies în oraș, se întâlnesc cu alte persoane, merg la magazin. Circulă. Cel mai grav e că pot să meargă să se întâlnească cu buneii”.

Cum sunt echipați membrii personalului medical?

„Foarte mulți medici/infirmieri sunt morți. Probabil la început ei nu aveau aceste costume speciale pentru a-i proteja”.

Care este situația în Italia?

„Acum pe străzi nu vezi practic pe nimeni. Sunt deschise doar farmaciile și magazinele alimentare. Toți trebuie să stea acasă. Dacă până pe 15 aprilie se agravează situația, atunci vor fi aplicate măsuri mai stricte. Pentru 21 de zile va fi blocat totul în Italia”. (Vezi mai jos despre ce e vorba)

 

Articole asemănătoare

Back to top button