fbpx

video | Deputat PAS: „Facem demersuri pentru a fi susținuți cu sisteme antiaeriene, sisteme antitanc”

Radu Marian, deputatul fracțiunii PAS, a declarat că Republica Moldova face „demersuri de a fi susținută cu sisteme antiaeriene, sisteme antitanc și că sunt semnale încurajatoare în acest sens”. Declarația a fost făcută în timpul unui interviu pentru Digi24.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„Facem solicitări, demersuri, pentru a fi susținuți cu sisteme antiaeriene, sisteme antitanc. Sunt discuții la nivel și mai înalt. Nu știu detaliile lor. Ce știu, și România anunțat că o să susțină Moldova în orice scenariu.”, a declarat deputatul PAS.

Totodată, el indică faptul că sprijinul financiar poate veni și din Statele Unite ale Americii și Uniunea Europeană.

„Avem semnale încurajatoare că o să fim susținuți de România, de SUA și de Uniunea Europeană. Și noi suntem pregătiți pentru orice scenariu. Ceea ce pot să vă spun – eu știu că noi vom susținuți în orice scenariu”, a spus Marian.

Radu Marian spune că planul Federației Ruse de a organiza o lovitură de stat la Chișinău sunt niște încercări nereușite, ținute sub control.

„Planurile Federației Ruse de a menține Republica Moldova în zona sa de influența au eșuat până acum, dar asta nu înseamnă că ei nu vor încerca în continuare. Dincolo de interesul lor de a menține Republica Moldova sub controlul lor, ei doresc să transforme Republica Moldova într-un punct de presiune asupra Ucrainei, așa cum este Belarusul. Încearcă să facă din Republica Moldova un al doilea Belarus. Asta pur și simplu nu le reușește acum, dar trebuie să fim extrem de vigilenți în continuare, pentru că ei încearcă să facă astfel de lucruri. Cu cât ne mai mult de îndepărtăm de Federația Rusă, cu atât intensitatea instrumentelor lor scade.”, a declarat deputatul.

Deputatul a făcut referire și la regiunea din stânga Nistrului, menționând că administrația, de facto, din această regiune este formată din oameni de afaceri, care nu doresc o escaladare a situației.

Articole asemănătoare

Back to top button