fbpx

video | Cum se însănătoșesc oamenii infectați cu virusul COVID-19 și care sunt urmările pentru ei? Doctorul Komarovsky răspunde la cele mai frecvente întrebări despre coronavirus

Doctorul Komarovsky a publicat un nou filmuleț în care a răspuns la cele mai frecvente întrebări pe care i le adresează oamenii despre coronavirus. Acesta a explicat cum se însănătoșesc persoanele infectate și ce urmări are boala.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Medicul precizează că în organismul uman există celule care luptă cu infecția. Odată ce aceasta ajunge în organism, sistemul imunitar „își dă seama” că virusul reprezintă o amenințare și produce celule speciale care îl neutralizează în aproximativ cinci zile.

Majoritatea dintre cei care se însănătoșesc nu suportă complicații. Persoanele cu boli cronice ar putea simți acutizarea lor, însă consecințele pentru pacienții care s-au tratat deja vor putea fi determinate clar abia peste câteva luni.

Komarovsky precizează că vitamina C nu ajută în caz de coronavirus, dar ar putea cauza pietre la rinichi. COVID-19 nu se transmite prin apă și nici nu poate pătrunde în organism prin piele dacă aceasta nu este rănită, iar lămpile ultraviolete nu pot nimici virusul din organism, ci doar de pe suprafețe.

Mai multe aflați din filmulețul de mai jos.

Articole asemănătoare

Back to top button