fbpx

video | Cum arată taxiul electric fără șofer. Mașina este dotată cu o tehnologie inteligentă și poate fi condusă de la distanță

Cum arată o plimbare cu un taxi electric, fără șofer. Acest lucru este posibil în Las Vegas și oricine se poate bucura de o asemenea experiență parcă din viitor. Mașina este dotată cu o tehnologie inteligentă și poate fi condusă de la distanță.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Cu ajutorul unei aplicații simple, ce trebuie instalată pe telefonul mobil, oricine se află prin Las Vegas poate să comande această mașină atipică de ridesharing. Șoferul nu vine cu vehiculul, dar este prezent la „datorie”. Mai exact, conduce autoturismul de la distanță și are grijă ca pasagerul să ajungă în siguranță la destinație, scrie stirileprotv.ro.

Caleb Varner, managerul companiei de ridesharing: „După ce selectezi această opțiune, o mașină va fi livrată în câteva minute, o metodă similară cu cea folosită de alte aplicații de mobilitate, cunoscută deja de utilizatori. Când mașina ajunge la locație va fi fără șofer, pasagerii se urcă în ea și pot călători oriunde doresc, fie că e vorba de câteva minute, câteva ore sau chiar pentru o perioadă mai mare de timp. La finalul cursei apasă un buton prin care o trimite înapoi. Șoferul, care stă pe acest scaun din spatele meu, va prelua mașina și o va trimite la pasagerul următor”.

Cel care se ocupă de cursă folosește un sistem asemănător cu cel utilizat pentru jocurile video și se bazează pe imaginile transmise de camerele video instalate la bordul autoturismului.

Antonella Rosa, șoferița „de la distanță”: „Nu e cu nimic diferit. Este ca și cum ai conduce orice altă mașină obișnuită”.

Articole asemănătoare

Back to top button