fbpx

video | Culorile anului 2021. Pentru prima dată Pantone a ales două nuanțe definitorii

Pentru că mai e foarte puțin până trecem în 2021, institutul american Pantone a ales culorile care vor defini anul viitor. În mod normal Pantone alege o singură culoare reprezentativă pentru fiecare an, însă de această dată avem de-a face cu două nunațe

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Este vorba despre neutrul Ultimate Gray și Illuminating, o variantă vibrantă de galben. Potrivit specialiștilor Pantone, cele două culori au fost alese pentru că formează o combinație care reprezintă optimismul și speranța și în același timp puterea și gândirea pozitivă. 

Alegerea a fost făcută având în vedere evenimentele anului 2020, descrierea institului vorbind despre „mariajul unor culori care transmit un mesaj despre putere şi speranţă”, nefiind una întâmplătoare.

„Fiecare culoare are propriul aspect emoţional, nuanţa de gri fiind cea mai solidă, fundaţia practică de care avem nevoie, pe când nuanţa de terman fiind cea care ne aminteşte de nevoia de a spera şi de a ne păstra buna dispoziţie”, a declarat Leatrice Eisemen, directorul executiv al institului, pentru TIME.

Alegerea culorilor a fost, astfel, influenţată de evenimentele anului 2020, de la pandemia de COVID-19 la mişcarea Black Lives Matter şi protestele anti-rasism din Statele Unite. Conform reprezentanţilor Pantone, nevoia de comuniune şi de relaţii cu alţi oameni pe care anul 2020 a accentuat-o atât de puternic a stat în spatele deciziei institului de a numi aceste două culori drept culorile anului viitor

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button