fbpx

video | Contrabandă cu mașini în valoare de peste 12 milioane lei! Șapte persoane reținute

Șapte persoane dintr-un grup criminal organizat au fost reținute. Acestea ar fi sustras automobile din spațiul Uniunii Europene (UE) în valoare de peste 12 milioane de lei.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

În cadrul executării unei cereri de comisie rogatorie din Ungaria privind sustragerea automobilelor din UE, procuratura a pornit urmărirea penală pentru contrabandă cu automobile în Republica Moldova.

Cooperarea autorităților din Republica Moldova, Ungaria și România a avut loc sub egida Centrului Sud-Est European de Aplicare a Legii (SELEC).

Procurorii din cadrul Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS), alături de ofițerii Direcției investigații criminalitate organizată a Inspectoratul Național de Investigații (INI), prin sprijin analitic din partea Inspectoratului General al Poliției (IGP), au reușit în aproximativ patru luni, să dea în vileag modul de activitate al grupului criminal organizat vizat.

Potrivit expertizelor criminalistice, s-au constatat elemente de falsificare a numerelor de identificare a unor automobile.

Au fost reținute șapte persoane și ridicate 25 de mașini.

Trei membri ai grupului criminal au fost plasați în arest preventiv, alți trei – în arest la domiciliu, iar altuia i-a fost aplicată măsură non-privativă de libertate.

În cadrul investigațiilor urmează a fi stabilit întreg cercul de persoane implicate în schema criminală, inclusiv angajați ale unor autorități publice.

Dacă reținuții vor fi găsiți vinovați, aceștia riscă o pedeapsă cu închisoarea de la 4 la 10 ani.

Articole asemănătoare

Back to top button